Familiedag, bedrijfs-uitje, teambuilding, vrijgezellenfeest of een dag uit met vrienden

Plan een museumbezoek met gids of een detectivegame voor de groep. Tijdens de detectivegame verzamel je bewijsstukken in het museum, doe je DNA onderzoek, onderzoek je mogelijke familiebanden en analyseer je de data om te achterhalen wie de dader is. De Jury bepaalt welke groep de winnaar is (€ 13,50 pp; voor groepen vanaf 15 personen en alleen in het weekend). Het is ook mogelijk om een speurtocht te organiseren in het museum (€ 8,- pp; voor groepen vanaf 10 personen). Reserveer via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bezoek aan Breuster Brouwers en de kaasmakerij van Sjevraoje

Plan een bier- of kaasproeverij of een combinatie van beide. Bij de bierproeverij en de combinatieproeverij worden bijpassende proefhapjes van Brasserie Ursuline geserveerd. Daarnaast is het mogelijk om uw bezoek te combineren met een rondleiding in Museum Het Ursulinenconvent. De proeverij duurt ongeveer 1,5 uur per onderdeel en is te reserveren voor groepen vanaf 10 personen. Het is ook mogelijk om uw bezoek met een lunch of diner in Brasserie Ursuline te combineren, informeer naar de mogelijkheden.

Recepties, feesten en familiedagen

Museum het Ursulinenconvent is een uitzonderlijke locatie voor alle mogelijke familiefeesten, bijeenkomsten en recepties. In een van de tentoonstellingsmodules van het museum kan een tentoonstelling over uw familiegeschiedenis georganiseerd worden voor uw gasten of zelfs het bezoekende publiek. 

Trouwen in Museum Het Ursulinenconvent 

De perfecte locatie voor uw huwelijk.Trouwen in de kapel kost €250,- en in de Salle des Armoiries of de Ursulinenkamer €100,-(uitgaande van een zaalbezetting van een uur). Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met ons via e-mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). 

Bijeenkomsten en vergaderingen in de Ursulinenkamer

De Ursulinenkamer is ingericht in de stijl van het Ursulinenklooster dat tot 1972 in het gebouw gevestigd was. Deze kamer biedt ruimte aan groepen tot 20 personen. Prijs: €150,-/dagdeel

Bijeenkomsten, symposia en congressen in de kapel Sterre der Zee

De kloosterkapel biedt plaats aan maximaal 175 personen en is uitermate geschikt voor seminars en presentaties voor grotere gezelschappen. De kapel is voorzien van een geluidssysteem met zaalversterking en beschikt tevens over een groot projectiescherm. De prachtige gebrandschilderde ramen geven de kapel een bijzondere sfeer. Prijs zaalverhuur: €475,-/dagdeel

Laatste afscheid

Bent u op zoek naar een rustige en sfeervolle omgeving voor een uitvaart en koffietafel? In het Ursulinenconvent, één van de mooiste historische monumenten van Zuid-Limburg, kunt u in overleg met de door u gekozen uitvaartonderneming afscheid nemen van uw dierbare en een uitvaart in geheel eigen stijl laten verzorgen. 

Beurzen

Het Ursulinenconvent is eenvoudig te bereiken met de auto via rijksweg A2 afslag 57, met het openbaar vervoer via NS-station Eijsden of buslijn 8 vanaf Maastricht Centraal Station. De gunstige ligging 8 km ten zuiden van Maastricht en de ruime gratis parkeergelegenheid maken het Ursulinenconvent een ideale locatie voor uw evenementen (lokatieverhuur vanaf €475,-/dagdeel)

Sportevenementen (op aanvraag) Filmopnamen (op aanvraag)
Markten (lokatieverhuur vanaf €475,-/dagdeel)  Bijeenkomsten, vergaderingen en huwelijken in Salle des Armories (Wapenzaal / Prijs: €150,-/dagdeel)